Actualitat Notícies

Alcoi es promociona a les principals fires turístiques

Alcoi comença l'any promocionant la ciutat en diverses fires turístiques: Ha estat a Noruega, Holanda i a Madrid, en FITUR
Alcoi es promociona a les principals fires turístiques

La regidoria de Turisme d'Alcoi, ha començat l'any promocionant la ciutat en diverses fires. Després de passar la campanya de Nadal, amb xifres de rècord, 5 vegades més visitants que l'any anterior, la regidora de Turisme, Lorena Zamorano i els tècnics han participat en diverses fires.

A més de FITUR, Alcoi ha estat present en dues de les fires més importants dels mercats potencials en creixement de la nostra ciutat, Noruega i Holanda. "Sens dubte, en els últims temps, la immillorable connexió d'Alacant o València amb les ciutats del nord d'Europa fa que turistes d'aquests mercats emissors vinguen a gaudir del bon clima que ofereix la nostra regió", indica l'edil, Lorena Zamorano.

A la fira de Reiseliv a Oslo, a més de comptar amb l'atenció dels turistes particulars, s'ha establert connexió amb dues importants immobiliàries i contractistes, Property Keysol i Spanianeglerd, que podrien obrir una nova línia de negoci instal·lant-se en la nostra zona. Lorena Zamorano va estar present en aquesta fira, al costat d'una tècnica de l'àrea.

Per la seua banda, la fira d'Utrecht (Països Baixos), també ha conclòs amb un balanç positiu després de comprovar que els turistes mantenen el seu interés a conéixer la Regió Valenciana, destacant la Costa Blanca tant per les seues platges com la seua zona d'interior. A la Fira Vakantiebeurs, la Tourist Info d'Alcoi, va estar al taulell de la Comunitat Valenciana, compartint espai amb diverses empreses dins de l'estand de Turespaña, representada per un tècnic de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament.

En aquesta fira es va donar a conéixer que dins de les destinacions internacionals dels holandesos, Espanya se situa en tercer lloc després d'Alemanya i França, amb un increment en 2016 dels viatges a Espanya amb 2.177.000 turistes. Donada la importància d'Holanda com un dels mercats més importants, la fira de turisme d'Utrecht representa un aparador idoni per a la promoció turística. Productes tan importants com el cultural, les platges, la gastronomia i l'interior, són molt demandats per aquest tipus de mercat. Un 40% dels visitants a l'estand té les seues vacances programades i busca informació per poder moure a veure altres llocs d'interés. El visitant holandés es caracteritza per no voler només quedar-se a la costa gaudint de la platja sinó amb inquietuds en naturalesa, senderisme i rutes alternatives.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, ha destacat que "durant les primeres setmanes de l'any hem promocionat els nostres destins, establint importants contactes a Noruega i donant a conéixer la nostra naturalesa a un públic holandés que ve a la costa però demanda conéixer l'interior i no només la platja".

L'edil recorda que "hem augmentat el turisme a Nadal, i les nostres festes són molt conegudes, però seguim treballant per aconseguir tenir visitants durant tot l'any, ja que la nostra ciutat té molt potencial, com hem vist al vídeo que vam presentar a FITUR i que ha estat compartit 1.381 vegades al Facebook de l'Ajuntament en tan sols un cap de setmana, amb un abast de gairebé 90.000 persones".

© 2015 - Ajuntament d'Alcoi Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball